Προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας

Προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας

Η ασφάλειά σας είναι προτεραιότητά μας. Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τα αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα, καθώς και τα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνουμε για να έχετε μία ασφαλή και ξέγνοιαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Εντατικοποίηση Υπηρεσιών Καθαριότητας και Απολύμανσης
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους χώρους υγιεινής,  στα δοχεία εναπόθεσης αντικειμένων στον έλεγχο ασφαλείας και άλλες συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες και συσκευές

Σημεία Απολύμανσης Χεριών
Απολυμαντικό υγρό χεριών είναι διαθέσιμο εντός του αεροσταθμού

Τοποθέτηση Προστατευτικών Διαχωριστικών
Προστατευτικά διαχωριστικά έχουν τοποθετηθεί σε σημεία εξυπηρέτησης κοινού

Ενίσχυση Ανέπαφων Διαδικασιών
Συνιστάται η ανέπαφη εξυπηρέτηση και συναλλαγή όταν αυτή είναι διαθέσιμη

Επιβίβαση/Αποβίβαση μέσω Οδεύσεων Πεζών
Εφαρμογή διαδικασιών για πεζή μετάβαση επιβατών από/προς το αεροσκάφος όπου αυτό είναι εφικτό

Ευαισθητοποίηση Επιβατών σε Μέτρα Προστασίας
Συνεχής ενημέρωση μέσω οθονών, αναγγελιών και σημάνσεων

Μέσα Ατομικής Προστασίας σε Προσωπικό Αεροδρομίου
Οι εργαζόμενοι της Fraport Greece είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας

Διαρκής και Αναλυτική Εκπαίδευση
To προσωπικό του αεροδρομίου ακολουθεί τα μέτρα των αρμόδιων αρχών και εφαρμόζει τις καλές πρακτικές του κλάδου

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός του αεροδρομίου.

Με εντολή της Ελληνικής Πολιτείας, όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε πτήσεις εσωτερικού, θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωτικά έγγραφα.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα πρέπει να πληρούν μία από τις κάτωθι προϋποθέσεις:

 • να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για Covid-19 και να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού
  - που μπορεί να εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou ή
  - αν πρόκειται για αλλοδαπούς, προερχόμενους από το εξωτερικό, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου (όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο), τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.
 • να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid antigen test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση τους και να φέρουν το αντίστοιχο έγγραφο/πιστοποιητικό σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς, προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίσουν το αντίστοιχο έγγραφο στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.
 • να επιδεικνύουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης από Covid-19, κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR. Το πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης εκδίδεται 14 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 90 ημέρες μετά από αυτόν. Πιστοποιητικά/Βεβαιώσεις νόσησης που έχουν εκδοθεί από 30.06.2021 έως 31.10.2021 παραμένουν σε ισχύ για 180 ημέρες και χωρίς να υπερβαίνουν την 31.01.2022. Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται είτε από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης, δημόσια ή ιδιωτικά, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια Εθνική αρχή πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.
 • Tο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 είναι επίσης αποδεκτό.

Οι ανήλικοι από την ηλικία των 4 έως 17 ετών έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικά να παρουσιάσουν αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ (self-test), που να έχει διενεργηθεί 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση, κατάλληλα τεκμηριωμένο. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα πρέπει να γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για Covid-19, η οποία είναι διαθέσιμη στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες και νεότερα στοιχεία καθώς επίσης για ερωτήματα σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρία.

Η ενότητα αυτή αναθεωρείται τακτικά και λόγω των διαρκώς μεταβαλλόμενων διατάξεων, συνιστάται έντονα η επικοινωνία με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρία πριν το προγραμματισμένο ταξίδι για τις τελευταίες διαθέσιμες ενημερώσεις.

Τα στοιχεία αυτής της ενότητας παρέχονται για ενημερωτικούς σκοπούς μόνο και ενδέχεται να αλλάξουν. Η Fraport Greece δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη, παραλείψεις ή αλλαγές.

Τα κάτωθι μέτρα και περιορισμοί εισόδου έχουν τεθεί σε ισχύ για διεθνή ταξίδια:

Για όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών ισχύει η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι ακόλουθοι:

 • Υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους.
 • Μόνιμοι κάτοικοι των χωρών Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Ανδόρρα, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ιαπωνία, Ινδία, Ισραήλ, Καναδάς, Κινεζική Ταϊπέι, Κόσοβο, Λευκορωσία, Λίβανος, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μολδαβία, Μονακό, Μπαχρέιν, Μπρουνέι, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ομάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Τουρκία και Χιλή.
 • Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, εφόσον επιδεικνύουν στα σημεία εισόδου στη χώρα την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή άλλα κατάλληλα έγγραφα που αποδεικνύουν την επαγγελματική τους ιδιότητα και υπό την προϋπόθεση ότι η είσοδός τους στη χώρα συνδέεται με την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων.
 • Επί μακρόν διαμένοντες σε κράτη μέλη της ΕΕ ή της Συμφωνίας Σένγκεν και υπήκοοι τρίτων κρατών, οι οποίοι κατέχουν άδεια παραμονής σε κράτη μέλη της ΕΕ ή της Συμφωνίας Σένγκεν.
 • Μέλη κυβερνητικών αποστολών.
 • Mέλη των διπλωματικών ή προξενικών αρχών και αποστολών, μέλη διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, στρατιωτικοί και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 • Προσωπικό που απασχολείται στον τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, των πληρωμάτων αεροσκαφών, των πληρωμάτων και του τεχνικού προσωπικού των μισθωμένων πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης, των οδηγών φορτηγών οχημάτων, καθώς και του απολύτως απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για τη μεταφορά αγαθών.
 • Επιβάτες σε διαμετακόμιση (transit).
 • Σπουδαστές.
 • Πρόσωπα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).
 • Εποχικοί εργαζόμενοι στον τομέα της γεωργίας.

Οι υπήκοοι τρίτων κρατών που υπάγονται στην απαγόρευση αυτή έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα στην ελληνική προξενική αρχή του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους για την κατ’ εξαίρεση είσοδό τους στη χώρα για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

Για ερωτήματα σχετικά με τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Προξενεία ή Πρεσβείες της Ελλάδας, κάνοντας κλικ εδώ.

Όλοι οι αφικνούμενοι επιβάτες από διεθνείς πτήσεις είναι υποχρεωμένοι να έχουν συμπληρώσουν τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) και θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό διαγνωστικό έλεγχο κατά την άφιξή τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τη φόρμα κάντε κλικ εδώ.

Επίσης, όλοι οι αφικνούμενοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, θα πρέπει να πληρούν μία από τις κάτωθι προϋποθέσεις εισόδου:

 • να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για Covid-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα και να προσκομίσουν το αντίστοιχο έγγραφο/πιστοποιητικό σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.
 • να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid antigen test) εντός των τελευταίων 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου και να φέρουν το αντίστοιχο έγγραφο/πιστοποιητικό σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς, προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίσουν το αντίστοιχο έγγραφο στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνουν και τα παιδιά από 5 ετών και άνω.

Σημείωση1: Όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, που εισέρχονται στην Ελλάδα από Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Κίνα, Κούβα, Αίγυπτο, Γεωργία, Ινδία, Λιβύη, Μαρόκο, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και Πακιστάν, των οποίων η είσοδος έχει επιτραπεί βάσει των ανωτέρω συνθηκών, θα πρέπει να διαγνωστούν αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για Covid-19 ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid antigen test) κατά την άφιξή τους, εκτός αν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για Covid-19 ή φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης για Covid-19, σύμφωνα με τις ανωτέρω συνθήκες.

Σημείωση2: Όσον αφορά τους μόνιμους κατοίκους της Αργεντινής, της Χιλής, της Ινδίας, του Μεξικό, του Σουλτανάτου του Ομάν, της Ουρουγουάης και της Ρωσίας η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι οι επιβάτες θα διαγνωστούν αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για Covid-19 ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid antigen test).

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις ισχύουν για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Η ενότητα αυτή αναθεωρείται τακτικά και λόγω των διαρκώς μεταβαλλόμενων διατάξεων, συνιστάται έντονα η επικοινωνία με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρία πριν το προγραμματισμένο ταξίδι για τις τελευταίες διαθέσιμες ενημερώσεις.

Τα στοιχεία αυτής της ενότητας παρέχονται για ενημερωτικούς σκοπούς μόνο και ενδέχεται να αλλάξουν. Η Fraport Greece δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη, παραλείψεις ή αλλαγές.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα εντός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου για τη διενέργεια ελέγχων για τη νόσο Covid-19. Παρακάτω θα βρείτε μια ενδεικτική λίστα με διαγνωστικά κέντρα/κλινικές/μικροβιολογικά εργαστήρια.

ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
+302510224322
[email protected]

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
+302510620016, +306942235070
[email protected]

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΜΙΚΡΟΕΞΕΤΑΣΙΣ»
www.mikroexetasis.gr
+302510228089
[email protected]

ΧΑΜΑΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  
+302510836583
[email protected]

ΚΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ
+302510620630
[email protected]

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ζ. ΜΠΟΝΟΥ
+302592022161, +306942984044
[email protected], [email protected]

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
+302591023846, +306973703736
[email protected]

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
+302594022144
[email protected]

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΣΜΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
+302510516047, +306948812988
[email protected]

ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ (ΘΑΣΟΣ)
+302593022388, +306947426287
[email protected]

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΒΑΚΙΔΟΥ ΒΙΚΥ
+302592023900, +306974314671
[email protected]

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα παραπάνω διαγνωστικά κέντρα για επιβεβαίωση της διαθεσιμότητάς τους για ραντεβού, τα είδη διαγνωστικών ελέγχων που πραγματοποιούν (μοριακό, αντιγόνων, αντισωμάτων) καθώς και τυχόν άλλων απαιτήσεων που μπορεί να έχετε. Τα στοιχεία αυτής της ενότητας παρέχονται για ενημερωτικούς σκοπούς μόνο και ενδέχεται να αλλάξουν. Η Fraport Greece δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη, παραλείψεις ή αλλαγές.

Εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στη λίστα αυτή, παρακαλείσθε όπως αποστείλετε το αίτημά σας εδώ.

Οι αποστάσεις ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Σχετική ενημέρωση είναι διαθέσιμη μέσω σημάνσεων δαπέδου και άλλων οπτικοακουστικών οδηγιών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια οριοθέτησης σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου, ενισχύοντας την κοινωνική απόσταση στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Η ατομική ευθύνη κρίνεται επίσης απαραίτητη.

Σε περίπτωση που νιώσετε συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετό ή/και βήχα ή/και δυσκολία στην αναπνοή), θα πρέπει να μη μεταβείτε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας. Σε περίπτωση που εμφανίσετε τα συμπτώματα αυτά κατά την παραμονή σας στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο προσωπικό του αεροδρομίου, προκειμένου να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες.

Τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο μπορεί να έχουν επηρεαστεί. Για επιβεβαίωση δρομολογίων και περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον αντίστοιχο φορέα.

Η χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική.

Εάν δεν είστε επιβάτης, θα πρέπει να αποφύγετε την είσοδο στον αεροσταθμό.

Υπάρχουν διαθέσιμα καταστήματα και καφέ/εστιατόρια στο αεροδρόμιο. Οι ώρες λειτουργίας τους ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί.

Περαιτέρω πληροφορίες για τους Έλληνες πολίτες/υπηκόους που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό μπορείτε να βρείτε εδώ.

COVID-19 οδηγίες για ταξιδιώτες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας και για τις εν πτήσει διαδικασίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρία. Στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα εδώ.

Για όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, κάνοντας κλικ εδώ.